Zou je graag acteerlessen volgen?

Als je leeftijd tussen de 16 en 24 jaar is, zijn acteerlessen volgen hartstikke leuk om te doen! Je waant je dan even in een andere wereld, en kunt doen alsof je iemand anders bent. Veel mensen vinden het al hun hele leven leuk om te doen. Heel logisch, want als kind was je het gewend om constant te doen alsof. Je speelde met je verkleedkleren en verzon allerlei verhalen. Echt acteren vereist natuurlijk veel meer dan dat, want je moet het verhaal met emotie overbrengen. Acteerlessen volgen is perfect voor wie wil leren hoe je dat doet.

Waar kun je acteerlessen volgen?

Als jij graag wilt leren acteren dan kun je dat doen op een speciale vooropleiding voor de toneelschool. Deze zijn bedoeld voor mensen tussen de 16 en 24 jaar oud. Acteurs en actrices zijn immers ook altijd nodig. Op zo’n vooropleiding voor de toneelschool krijg je dan ook vaak les in hele diverse groepen, met mensen tussen de 16 en 24 jaar oud. Dat maakt het juist leuk, want zo leer je acteren met veel verschillende mensen. Je gaat in groepsverband aan de slag met gevoeligheid, speltechnieken en zeggingskracht, maar ook met camera acteren en overdracht. Allemaal termen uit de acteerwereld.

Wat leer je bij een vooropleiding voor de toneelschool?

Als je acteerlessen volgen wilt dan gaat het er je natuurlijk om dat je zo goed mogelijk leert acteren. Dit ga je leren aan de hand van verschillende lesblokken. Hierboven noemden we er al een paar, maar je krijgt bijvoorbeeld ook improvisatie, ruimte en les in monologen. Die laatste klinkt makkelijk, praten in je eentje… Maar in werkelijk is dat juist heel erg moeilijk. Als je niemand hebt met wie je kunt praten en die de stilte kan vullen met tekst dan hangt het echt helemaal van jou af. Je moet in je eentje een groep mensen vermaken, en dat is niet alleen heel erg moeilijk, maar ook erg eng. De technieken die je toepast bij monologen kun je echter daarna ook toepassen in scènes met anderen

Met acteerlessen volgen leer je jezelf kennen

Wat veel mensen niet beseffen is dat je echt jezelf leert kennen tijdens het volgen van acteerlessen. Je moet namelijk in staat zijn om je emoties te kunnen uiten en te vertellen hoe je je voelt, en wordt in feite gedwongen dat te doen. Je kruipt tijdens het acteren in de huid van iemand anders, en moet diens emoties overbrengen. Dit kan iets raken in jezelf, en heel confronterend zijn. Daarom moet je als acteur sterk in je schoenen staan. Zeker als je de opleiding wilt gaan doen moet je weten waar je aan begint, ambitieus zijn en bereid zijn hard te werken.

Vooropleiding tot de theaterschool

Wil je graag acteerlessen volgen als voorbereiding op de hbo-acteeropleiding? Dan is het slim een goede vooropleiding te zoeken die een speciale theatervooropleiding voor de toneelschool aanbieden. Tijdens deze vooropleiding richten ze zich op wat ze van je verwachten tijdens de auditie voor de hbo-opleiding. Je leert er veel over jezelf en over het vak, en staat bij je auditie vervolgens een stuk sterker.

Tags: