De 6 leukste activiteiten tijdens oud en nieuw in Amsterdam

Wil je Oud en Nieuw dit jaar op een bijzondere manier vieren? Wat dacht je ervan om op zoek te gaan naar een leuk evenement in Amsterdam? In onze hoofdstad worden jaarlijks talloze leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Veel van deze activiteiten vinden pas in de avond plaats, maar om overdag al wat voorpret te hebben, is het kopen van vuurwerk in Amsterdam een goed idee. Dit zijn de 6 leukste activiteiten tijdens Oud en Nieuw in Amsterdam:

Het Nationaal Aftelmoment

Iedereen die thuis of bij iemand anders thuis Oud en Nieuw viert, zorgt dat hij of zij vlak voor middernacht klaar zit voor de televisie om naar het Nationaal Aftelmoment te kijken. Hoe leuk is het om hier live bij te zijn? Geniet van live muziek en een prachtige vuurwerkshow en luidt het nieuwe jaar in met goed gezelschap om je heen.

Vuurwerkshow

In Amsterdam worden er verschillende vuurwerkshows en licht- en geluidshows gehouden, bijvoorbeeld op de Dam, het Museumplein, het Leidseplein en de Nieuwmarkt. Geniet van deze spektakels en luid op een passende manier het nieuwe jaar in.

Kroegentocht

Ook een ouderwetse kroegentocht is zeker geschikt voor Oud en Nieuw in Amsterdam. Ga naar een van de pleinen of uitgaansstraten en geniet van de vrolijke muziek en een lekker drankje – of twee. Kroegentochten zijn meestal een bron van bijzondere gebeurtenissen en verhalen die nog jarenlang verteld worden, maar bovenal gaat het om het hebben van een gezellige tijd met vrienden.

Georganiseerde feestjes

Op een groot aantal locaties in Amsterdam worden feesten georganiseerd, in het thema van Oud en Nieuw. De leukste feestjes vind je onder andere bij Chin Chin Club, Chicago Social Club of MADAM. De thema’s zijn uiteenlopend – van de Roaring 20s tot de R&B.

Huisfeestjes 

Als je vrienden in Amsterdam hebt, is dit het moment ze over te halen om een huisfeestje te geven – dit kan van een klein feestje tot een enorm feest. Ook kun je met een groep vrienden proberen aan te sluiten bij een al bestaand huisfeest. Zo leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen.

Festivals

Het bezoeken van een festival – van techno tot pop – is ook erg leuk tijdens Oud en Nieuw. Bezoek bijvoorbeeld Awakenings in Amsterdam.

Tags: