Waar vind je de mooiste woonboten van Amsterdam?

Over smaak valt niet te twisten. Maar het is toch erg leuk om dit lijstje met de mooiste woonboten te delen. Of jij ze persoonlijk ook het mooist vindt, dat mag je natuurlijk zelf besluiten. Ga bijvoorbeeld varen om deze pareltjes te bewonderen. Heb je zelf geen boot in Amsterdam? Een sloep huren in Amsterdam is zo geregeld.

Wie heeft er nooit over gedroomd om op een woonboot te wonen in of rond Amsterdam? Het heeft wel iets idyllisch toch? Het geluid van de kleine golfjes die tegen de boot slaan en het feit dat je midden in de bruisende stad woont. Daarnaast hebben deze woningen vaak een creatieve indeling en inrichting omdat je slim om moet gaan met je ruimte.

Woonboot of woonark?

Allereerst is het handig om het verschil te weten tussen een woonboot of een woonark. Een woonboot is de verzamelnaam van de verschillende vormen en maten boten die ingericht zijn om in te wonen en daarvoor ook bedoeld zijn. Daarbij heb je categorie ark, schark en woonschip. Een woonark is een betonnen drijver met daarop een opbouw van hout, kunststof of steen. Een schark is vaak een metalen schip die niet meer te gebruiken is als binnenvaartschip. Een woonschip is vaak een traditioneel schip die ook uit de running is gehaald en een woonfunctie hebben gekregen. Heel soms is zo’n woonschip nog prima om mee te varen.

Sloep huren in Amsterdam om de woonboten te bewonderen

Ontdek de verschillende vormen, maten en kleuren van woonboten in Amsterdam tijdens een middag varen. Tip: bekijk van tevoren welke woonboten je zeker niet wilt missen en stippel je vaarroute uit. Hieronder vind je drie woonboten die bekend staan als een van de mooiste in Amsterdam. Vergeet geen foto’s te maken van deze prachtige woningen.

Winnaar woonboot van het jaar 2017 in IJburg

De winnaar van de verkiezing “woonboot van het jaar” in 2017 was de Johanna Amsterdam in IJburg. Dit woonschip heeft meerdere vertrekken waar het gezin heerlijk kan zitten. Een bijzonder detail is de radar uit de jaren 70 in de stuurhut. Het schip is modern ingericht waarbij de familie veel materiaal heeft hergebruikt.

Woonark Vertrouwen Amsterdam-Noord

De in 2017 gebouwde woonark ligt in de Ranonkelkade in Amsterdam-Noord en heeft allerlei verrassende ruimtes die met elkaar verbonden zijn. Door het ontwerp van verschillende vloerhoogten zijn er mooie door- en uitzichten ontstaan. De architecten van deze woning hebben ook het evenementengebouw Undercurrent in IJburg ontworpen, en dat is te zien aan het dak.

Jupiter aan de Amstel

Nog zo’n parel ligt bij de Magere Brug van de Amstel. Het is een replica van een traditioneel vrachtschip met een heuse onderwaterverdieping. Dit is ook direct de reden dat dit schip zo bijzonder is. Daarnaast heeft de Jupiter een prachtige ligging zo centraal in de stad.

Genoeg moois om te bewonderen tijdens een vaartocht door de Amsterdamse wateren.

Tags: