Vijf tips voor als je een dames kimono wilt kopen

Klaar om een dames kimono te kopen? Wordt dit de eerste die je gaat kopen? Zo ja, gefeliciteerd. Kimono’s zijn mooie, traditionele kledingstukken die een mooie aanvulling vormen op bijna elke garderobe. Maar voordat je begint met winkelen, is het belangrijk om je onderzoek te doen. Hier zijn vijf tips voor het vinden van een goede kimono voor jou.

Ken je maten

Kimono’s zijn er in verschillende maten, met andere maten dan je misschien gewend bent. Let tijdens het winkelen goed op de productbeschrijvingen en wees niet bang om vragen te stellen als er iets niet duidelijk is. Het is ook vermeldenswaard dat veel kimono’s one-size-fits-all zijn; deze hebben meestal verstelbare bandjes of stropdassen, zodat je de juiste pasvorm kunt krijgen.

Hou rekening met doel en gelegenheid

Koop je deze kimono als een alledaags kledingstuk, of is hij specifiek bedoeld voor formele gelegenheden? Het antwoord op deze vraag zal helpen bepalen welk type stof, patroon en ontwerp het beste bij je behoeften past. Weten waarmee je de kimono wilt dragen (of nog beter, een foto van jezelf hebben terwijl je hem draagt) kan je ook een beter idee geven van hoe hij je zal staan.

Zoek naar kwaliteitsvol vakmanschap

Het is tegenwoordig gemakkelijk om goedkope knock-off-versies van traditionele Japanse kleding online te vinden, maar als je op zoek bent naar iets dat jarenlang meegaat (of zelfs een erfstuk wordt), dan is kwaliteit vakmanschap staat centraal. Dit betekent aandacht besteden aan details zoals stiksels en naden – zoek waar mogelijk naar dubbele stiksels en versterkte naden. Houd ook rekening met de gebruikte stof; stoffen van hogere kwaliteit, zoals zijde of katoen, gaan meestal langer mee dan synthetische materialen zoals polyester of rayon.

Lees je in over de tradities rond het dragen van kimono’s

De traditionele Japanse cultuur associeert bepaalde kleuren en patronen al lang met specifieke gelegenheden – wit wordt bijvoorbeeld meestal gedragen door bruiden op bruiloften, terwijl rood vaak wordt gereserveerd voor speciale feesten zoals nieuwjaarsdag en andere feestdagen. Meer te weten komen over deze tradities kan je helpen bij het nemen van een beslissing wanneer het tijd is om een kimono te kopen, vooral als er een gelegenheid is waarbij het dragen van een kimono gepast of verwacht is.

Rondkijken en prijzen vergelijken

Met zoveel opties die tegenwoordig online beschikbaar zijn, is er geen reden om geen gebruik te maken van vergelijkingstools zoals Google Shopping of Amazon Marketplace bij het zoeken naar je perfecte kimono. Door prijzen in meerdere winkels te vergelijken, kun je ervoor zorgen dat je de best mogelijke deal krijgt voor een kledingstuk dat past bij je specifieke behoeften en smaak.

Conclusie

Het shoppen naar een kimono hoeft niet ingewikkeld te zijn – zolang je maar weet naar wat voor soort kledingstuk je op zoek bent en welke eigenschappen een item van goede kwaliteit vormen, zal het vinden van een goede kimono niet zo moeilijk zijn. Door deze vijf tips te volgen, zijn mensen die hun eerste kimono willen kopen een heel eind op weg om een goede aanvulling op hun garderobe te vinden. 

Bron: https://tahwa.nl/

Tags: