Liefde in 5 minuten? Hier is alles wat je moet weten over Speed Dating Amsterdam

Daten kan lastig zijn! Soms zouden we allemaal willen dat er een manier was om het gedoe van de eerste date te vermijden en de juiste match te vinden zonder enige stress. Wat als we je vertellen, dat er een stijl van daten is die tijdbesparend, interessant en chill is? Het heet speed dating en … Zoals de naam al doet vermoeden, deze stijl van verkering is alles over efficiëntie!

Speed Dating betekent het ontmoeten van nieuwe mensen in een informele omgeving. Er zit echter een addertje onder het gras! Eerst moet je je inschrijven voor een speed dating evenement. Dan krijg je een paar minuten, meestal 5 minuten, om met je date te praten. Daarna wissel je van plek om met iemand anders te praten. Dit helpt de deelnemer een groter aantal mensen te ontmoeten in een korte tijdsduur.

Het beste deel over speed dating is dat je bent onder geen enkele verplichting om een datum rekken als je niet het gevoel een verbinding! Alleen als je vibe met een persoon, kunt u uitwisselen contactgegevens en ga dan op een echte datum.

Als u van plan bent om te proberen uit speed dating, zijn er een paar dingen die je nodig hebt om in gedachten te houden.

Weet waar je naar op zoek bent

Het is altijd beter om precies te weten wat je wilt uit een speed dating evenement. Dus, voordat u begint met het proces, neem de tijd om erachter te komen wat u zoekt?

Raak niet gefrustreerd

De kans is groot dat je niet meteen klikt met mensen…Immers, goede dingen komen aan degenen die wachten! Speeddaten is een reis die misschien niet eindigt zoals je had gehoopt. Het is een kwestie van toeval, dus blijf kalm en ga door.

Tip: Gezellig speeddaten Amsterdam

Het is niets persoonlijks

Ja, je zult afgewezen worden en dat is oké! Mensen hebben de neiging om speed dating te vermijden als ze zijn bang voor afwijzing, maar de waarheid is dat je niet kunt vibe met iedereen die je ontmoet. Zoals supermodel Dita Von Teese ooit zei: “Je kunt de rijpste, sappigste perzik in de wereld zijn, en er zal nog steeds iemand zijn die perziken haat.” Bij speeddaten vermijd je in ieder geval het risico dat je ghosted wordt!

Stel vragen

Tijdens een speed dating evenement, krijg je maar 5 minuten of minder, dus maak ze goed. Focus op de persoon met wie je praat, niet op de indruk die je maakt. Stel vragen om te laten zien dat je geïnteresseerd bent. Dit zal je helpen om het gesprek gaande te houden.

Hou het echt

Probeer niet iemand te zijn die je niet bent! Speed dating gaat over het kiezen van een persoon die geschikt is voor u, niet te veranderen in iemand anders. Tuurlijk, het klinkt verleidelijk om je even anders voor te doen, maar dat is oneerlijk. Je grootste super kracht is dat niemand jou is! Dus, wees gewoon je authentieke zelf en geniet van het proces.

Onthoud, het is geen interview

Als het op speeddaten aankomt, is het belangrijkste dat je je geest openhoudt. Behandel het evenement niet als een sollicitatiegesprek. Vermijd saaie vragen als: ‘Waar zie je jezelf over 5 jaar?’ Stel in plaats daarvan leuke vragen over hun voorkeuren en antipathieën, hobby’s en meer.

Houd ijsbrekers klaar

Ahh … Dus hier komt het moeilijke deel in speed dating – het stellen van de eerste vraag. Hier zijn een paar ijsbreker vragen die werken als een charme: Als je je eigen talkshow had, wie zou je eerste gast zijn? Wat is een plek waar je niet naar toe wilt reizen? Als je kon kiezen om voor altijd een leeftijd te houden, welke leeftijd zou je dan kiezen? Als je een dag moest doorbrengen als een vis of een vogel, welke zou je dan kiezen?

Dus fam, ben je klaar om speed dating uit te proberen?