Hoe een bouwkundige keuring in Amsterdam de verkoop versoepelt

Wist je dat een bouwkundige keuring in Amsterdam niet alleen door de kopers hoeft worden uitgevoerd? Deze keuring levert voor een verkoper ook grote voordelen op, ook al is dit niet de partij die het regelmatigst om deze keuring vraagt. Als jij aan een bouwkundige keuring denkt, dan denk je waarschijnlijk aan kopers die willen weten wat ze op het punt staan aan te schaffen. Ze krijgen inzicht in de staat van de woning en kunnen aan de hand van dat rapport nog afhaken. Hier lees je meer over het nut van een bouwkundige keuring in Amsterdam voor de andere partij, de verkopers. Want met dat rapport in de hand, zal de verkoop op verscheidene manieren versoepelen.

1.     Perfect voorbereid met een bouwkundige keuring Amsterdam

Als jij als verkoper een bouwkundige keuring laat uitvoeren voor je woning, dan ga je perfect voorbereid het proces in. Zijn er gebreken, dan weet je daar al van en kun je de kopers daarvan op de hoogte brengen. Zijn er geen gebreken gevonden, dan heb je een goede verklaring voor de vraagprijs en kun je dit feit gebruiken om indruk te maken op de kopers. Door de kopers voor te bereiden op de inhoud van hun eigen bouwkundige keuring in Amsterdam komen ze niet voor verrassingen te staan en haken ze minder snel af. Met dit rapport kom je betrouwbaar en eerlijk over en dat is een zeldzame eigenschap voor verkopers om te hebben. Alles is positief en open en dat versnelt het gehele proces.

2.     Sterk in de onderhandelingen

Ook als je de onderhandelingsfase ingaat kan de bouwkundige keuring in Amsterdam je helpen. Je kunt aan de hand van dit rapport laten zien dat het huis in perfecte staat verkeert en dat de vraagprijs dus correct is. Ook kun je laten zien dat je al actie hebt genomen op de gebreken die zijn aangetroffen en de prijs naar beneden hebt gedaan. Door de kopers te laten zien hoeveel de reparaties kosten en hoeveel je daarvoor van de vraagprijs hebt gehaald, laat je zien dat deze eerlijk en terecht is. Je kunt je punt beter verdedigen, staat sterk in de onderhandelingen en zult deze daardoor ook versnellen.

3.     Sneller van je woning af

Door als koper een bouwkundige keuring in Amsterdam uit te laten voeren kun je dus de verkoop van de woning op verschillende manieren versnellen en versoepelen. Je bent vanaf het eerste contact eerlijk over de staat van de woning die je gaat verkopen en met het rapport hoeven de kopers dit niet in twijfel te trekken. Ze zullen sneller geneigd zijn de knoop door te hakken en als hun eigen bouwkundig keuring in Amsterdam dezelfde conclusies laat zien, worden ze daar niet door tegengehouden. De onderhandelingen gaan snel, want je kunt je keuze voor de vraagprijs goed onderbouwen. Als verkoper verdien je de kosten voor de bouwtechnische keuring dus gemakkelijk terug en ga je sneller over tot het aanschaffen van jouw droomwoning.