Clubs dragen bij tot succes festivals

Het mooie bij de jaarlijks terugkerende festivals in Amsterdam is dat veel clubs aan mee participeren. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een festival in de Melkweg, ook Amsterdam het Noorderlicht of Paradiso. Kies je er liever ergens lekker te gaan eten en genieten van cocktails, dan kan dat bijvoorbeeld bij het Hard Rock Café. Een festival van diversiteit, cultuur en plezier. Met de aankoop van je ticket online kun je genieten van vrije entree tot een aantal festivals. Elk festival is voornamelijk gericht op elektronische dansmuziek, waaronder hip hop. Enkele festivals, waar je aan kunt deelnemen zijn de AMF, ADE, Innovation in the Dam, Valhalla en Milkshake. Het zijn festivals waar de hip hop dans een niet weg te denken onderdeel is bij de EDM wereld.

Het Amsterdam Music Festival (AMF) 

Het Amsterdam Music Festival (AMF) is een evenement van elektronisch dansmuzek, dat plaats vindt tijdens het Amsterdam Dance Event in mid-oktober. Een festival, bekleed met special effects, waaronder de psychedelische lasershow en pyrotechniek. Sinds de eerste editie in 2013 is het evenement van één dag uitgegroeid naar een meerdaags elektronisch dansmuziek-evenement. De editie van 2023 vindt plaats op 21 oktober. Dit festival heeft een speciale plaats in de EDM-wereld, omdat het ook het evenement is waar elk jaar de Top 100 DJ-lijst bekend wordt gemaakt. 

Het Amsterdams Dans Evenement

Het Amsterdams Dansevenement (ADE) wordt ook wel het grootste feestactiviteit ter wereld genoemd. Een festival met meer dan 1000 evenementen verspreid over bijna 200 zalen en locaties. Innovation in the Dam is deel van het muziekfestival, welk zich een weekend lang richt op drum & bass-muziek. Het vindt plaats in de twee speciale festivallocaties Melkweg en The Box. De feesten beginnen ’s nachts en gaan door tot in de ochtend. Valhalla festival is weer één van die bijzondere elektronische dansmuziek evenementen die plaatsvinden in Amsterdam. Valhalla is een surrealistisch carnaval met bezoekers verkleed als mythische en mysterieuze wezens. Speciaal voor de mensen die gaan voor gender- en rassengelijkheid en de liberale vibes van Nederland is het Milkshake Festival in 2023. De editie in 2023 zal plaatsvinden op 29 & 30 juli in het Westerpark.

Tags: